Geld lenen mag

Tijdens de economische crisis kregen veel mensen die gebruik maakten van kredieten een schuldenprobleem. Nu staat bij elk financieel product een waarschuwing: “Let op! Geld lenen kost geld”. Sindsdien zijn veel mensen huiverig om een lening af te sluiten. Het is natuurlijk goed dat je niet voor alles een lening afsluit, maar soms kan het juist verstandig zijn.

Wanneer is het dan verstandig om te lenen? Als je investeert in dakisolatie, dubbel glas, een warmtepomp of zonnepanelen bijvoorbeeld. Daarmee bespaar je iedere maand weer op je energierekening. Maar je moet wel in één keer een paar duizend euro investeren. Als je dat geld op je spaarrekening hebt, is dat geen probleem. Sterker nog: de besparing op gas en elektriciteit levert je veel meer op dan de rente op je spaarrekening.

Maar de meeste van ons kunnen dat geld niet missen. Terwijl het juist zo fijn zou zijn om maandelijks wat extra over te houden. Dat kan nu dankzij voordelige financieringen zoals de Duurzaamheidslening Hoogeveen en de landelijke Energiebespaarlening. Deze financieringen hebben een lage rente. En vaak is de besparing op je energierekening groter dan de maandelijkse kosten van de lening. In dat geval hou je dus vanaf de eerste maand geld over!

Maar hoe weet je nu wat de beste financiering is voor wat je wilt doen? Daarvoor kun je bij ons in de winkel terecht. We zetten op een rij hoe jij je huis kunt verbeteren, wat dit kost en wat je maandelijks gaat besparen. Daarna kijken we hoe je dit het beste kunt betalen. En als je wilt, helpen we je ook nog met het aanvragen. Kom dus snel langs in onze winkel voor een adviesgesprek!